Waarom

[vc_row el_position=”first last”]

“Omdat ieder individu, team en organisatie met de juiste ondersteuning zijn eigen top kan bereiken.”

 

Onbenutte capaciteiten
Mensen zijn tot veel meer in staat dan ze doorgaans laten zien. Veel capaciteit blijft onbenut, doordat patroonmatig gedrag en oude overtuigingen werken als een rem.
Zolang het perspectief op een nieuwe situatie niet concreet genoeg is en de oude situatie niet al te veel gedoe oplevert, houden we het liefst alles bij het oude. Kortom, we maken geen keuzes en gaan over tot de ‘pappen en nat houden’ strategie. Heel menselijk allemaal, niets om ons voor te schamen. We doen het allemaal wel eens op deze manier. Tegelijkertijd kost dit ¬†uitstellen van keuzes nodeloos energie en leidt het tot niets.

 

Nieuwe mogelijkheden
Coachende hulp van buitenaf kan dan helpen om tot keuzes te komen die wel energie opleveren en de zaken weer constructief in beweging zetten. Door een spiegel voorgehouden te krijgen ontdek je vaak inzicht in nieuwe mogelijkheden die je zelf niet ziet, omdat je er middenin zit.
Vanuit dit perspectief is ontwikkeling niet zozeer een kwestie van bijleren of afleren, maar veel meer een kwestie van blokkades weghalen. Zo worden aanwezige capaciteiten ten volle benut.
[/vc_row]